اینورتر

اینورتر :
اینورتر یا مبدل الکترونیک قدرت وظیفه تبدیل ولتاژ ( DCبه AC ) می باشد ، در واقع برق از باتری یا پنل خورشیدی که به صورت DC هست به ولتاژ مورد استفاده در شبکه برق خانگی یا سراسری تبدیل می کند.
اینورترها از نظر تعداد فاز به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند .
اینورترها از لحاظ نحوه کارایی به سه دسته تقسیم میشوند :
1)اینورتر متصل به شبکه ON GRID-
2)اینورترمنفصل از شبکه (STAND ALONE INVERTER )-OFF GRID
3)اینورترهایبریدHybrid
اینورتر منفصل از شبکه :
در این اینورتر برق 12-24-48 ولت باتری را به 220 ولت تبدیل می کند .
اینورترهای منفصل از شبکه را از نظر شکل موج خروجی هم می توان به سه دسته
سینوسی خالص (PURE SINE WAVE INVERTER)،
شبه سینوسی (MODIFIED SINE WAVE INVERTER) و
موج مربعی(SQUARE WAVE INVERTER) تقسیم بندی کرد .
اینورترهای موج مربعی : ارزانترین ودر عین حال بدترین نوع اینورتر هست .این اینورترها توانی کمتر از 500وات و بیشتر برای جا فندکی ماشین استفاده می شوند.
اینورترسینوسی خالص : این اینورترها یک موج سینوسی کامل یا خالص تولید می کند . تا حدی که در بعضی از اینورترها حتی یک موج سینوسی بهتر از برق شهر تولید می کند وگران قیمت هستند.
اینورترشبه سینوسی : اقتصادی ترین نوع اینورتر هستند که این اینورتر شکل موجی بین مربعی وسینوسی تولید می کند.مزیت این اینورترها قیمت پایین وبیشتر برای لوازم روشنایی رادیو – تلویزیون – کامپیوتر- را می توان با این اینورترها راه اندازی کرد .
در سیستم های خورشیدی بهتر است از اینورتر سینوسی خالص استفاده کرد ولی برای موارد خاصی مثلا برق برای روشنایی یا دزد گیر ودوربین ، استفاده از شبه سینوسی هم مشکلی ندارد .
اینورتر متصل به شبکه :
دراکثرنیروگاه های خورشیدی هدف کسب درآمد از برق تولیدی می باشد ، برای این امرباید از اینورترهای متصل به شبکه استفاده کنیم .
این اینورترها نسبت به منفصل از شبکه فاکتورهای خاصی دارند برای مثال ، در این نوع اینورترابتدا ولتاژوفرکانس شبکه را دریافت می کند و اگر قابلیت تزریق داشته باشد ، برق تولیدی به شبکه تزریق می شود
اینورترهای متصل به شبکه دارای رنج ولتاژی ورودی هستندمثلا 300تا800ولت است .
اینورترهای متصل به شبکه توان ورودی با گنجایش 110درصد توان نامی اینورتر می باشد .یعنی اگر اینورتری 10کیلو وات هست توانی برابر 11کیلو وات بهش بدهیم مشکلی پیش نمی آید .شاید بازتابش خورشید زیاد شود وتوان تولیدی بیشتر شود وبه همین منظور توان اینورتر را باید بالا گرفت .
اینورتر متصل به شبکه به دو صورت می باشد .
الف)سنترال (مرکزی) یعنی تمام نیروگاه متصل می شود به یک اینورتر.
ب)استرینگ (رشته) یعنی هر قسمت یک اینورتر می گذارند.
اینورتر هایبرید :
این اینورتر ها به طور همزمان هم می توانند بعنوان یک اینورتر مستقل از شبکه و هم یک اینورتر متصل به شبکه عمل کنند.این نوع اینورترعلاوه بر اتصال به خطوط شبکه قدرت به بانک های باطری نیز متصل است .در زمانی که باطری ها از طریق یک منبع نیرو مثلا آرایه های فتوولتاییک شارژشده باشند ، بارهای مورد استفاده خواهند بودوچنانچه باطریها دشارژباشند، شبکه قدرت این وظیفه را دارد.
توجه1:
در ایران ودنیا عموما برای ظرفیت های تا5 کیلو وات از اینورترهای متصل به شبکه تک فاز استفاده می شود.
ولی برای ظرفیت های بالاترکه 10کیلو وات وبالاترهستند از اینورترهای متصل به شبکه سه فاز استفاده می شود .
توجه2:
فاصله اینورتر تا باتری بیشتر از 2 متر نباشد .
برای انتخاب اینورتر دو پارامتر بسیار مهم را باید در نظر گرفت:
ولتاژ ورودی به اينورتر
توان خروجی از اينورتر
برگرفته از کتاب طراحی نیروگاه خورشیدی صفر تا صد
درباره ابرمهندسی
بنام یزدان اینجانب محمدی هستم 12سال در زمینه برق فعالیت دارم ونسبت به این علم علاقه زیاد دارم وتمایل دارم که تجربیاتم را در خدمت کسانی که به این رشته علاقه مند هستند بگذارم امیدوارم که این آموزشات مفید باشند.....
نوشته های بیشتر از ابرمهندسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.