پلاک خوانی ترانسفورماتور توزیع

در قسمت Type، نوع ترانسفورماتور براساس کدبندیهای شرکت سازنده مشخص میگردد. کد بندی ترانسفورماتورهای توزیع بدین قرار است:
کد LTSUN ترانسفورماتور توزیع کم تلفات
کد TSUN ترانسفورماتور توزیع نرمال (پر تلفات)
کد THUN ترانسفورماتور هرمتیک نرمال
کد TGUN ترانسفورماتور خشک
کد ESUN ترانسفورماتور تکفاز
چهار رقم بعد از کد ترانسفورماتور نشان دهنده توان نامی و ولتاژ ترانسفورماتور براساس کد سازنده میباشد. بعنوان مثال TGUN۶۰۴۴ مشخص کننده ترانسفورماتور توزیع خشک با توان نامی ۱۰۰۰KVA و ولتاژ ۲۰KV میباشد.
درقسمت NO شماره سریال ترانسفورماتور حک می شود که برای هر ترانس فورماتور منحصر به فرد بوده واهمیت بسیار زیادی دارد .کلیه مدارک مربوط به این ترانس (اعم از مدارک طراحی ، ساخت ، تست ، آزمون و…) بر اساس این شماره سریال در کارخانه سازنده بایگانی یا تحویل خریدارمی گردد.
در قسمت Year سال ساخت ترانس درج می گردد .
در قسمت IEC استانداردی که بر اساس آن ترانسفورماتور طراحی شده است حک می گردد .در ایران در اکثر موارد استاندارد مورد توافق خریدار و سازنده که بر اساس آن ترانس ساخته شده است IEC60076 می باشد .
مطابق تعریف استاندارد IEC60076 کلیه ترانسفورماتورهای با توان نامی بیشتر از 1KVA و ولتاژ حداقل یکی از سیم پیچ ها بیشتر از 1KV ترانسفورماتورهای قدرت PT نامیده می شوند. این تعریف با تقسیم بندی رایج در ایران در خصوص ترانس فورماتورهای توزیع (حداکثرولتاژکمتراز 33کیلو ولت )و قدرت (حداقل ولتاژ بیشتر از 63کیلو ولت ) متفاوت است .
در قسمت Rated Power توان نامی ترانسفورماتور (در بار نامی ) بر حسب کیلو ولت آمپر حک می شود .
در قسمت kind نوع ترانس فورماتور را نشان می دهد .که PT به معنای Power transformer است ( در مقایسه با ترانفورماتورهای جریان ، ولتاژ و…)
در قسمت Frequency فرکانس کارکرد ترانس را نشان می دهد .
در قسمت Rated Voltage ولتاژنامی اولیه وثانویه ترانس را مشخص می کند .وهمچنین بعضی مواقع حداقل و حداکثر ولتاژ را با توجه به تغیرات تپ چنجر ذکر می شود .
در قسمت Kind of Service نوع استفاده از ترانس ذکر می شود (مثلا ترانس فورماتور نوع دایم تحت بار ، ترانسفورماتور زمین و…) مثلا CONT به معنای Continuose یا ترانسفورماتوری است که برای بارگیری تحت بار پیوسته طراحی شده است .
در قسمت vector Group گروه برداری ترانسفورماتور را نشان می دهد که دانستن آن به ویژه برای موازی کردن ترانسفورماتور ضروری است .
در قسمت Sys.Highest Voltages حداکثر ولتاژسینوسی پیوسته قابل تحمل سیم پیچی ها یا Um که ترانس فور ماتور بر اساس آن طراحی شده است .ذکر می گردد .مثلا روی ترانس نوشته 24/1.1 بدان معنا است که حداکثر ولتاژ سینوسی قابل تحمل سمت فشار قوی با توجه به ولتاژ سمت فشارقوی برابر با 24 kv وحداکثر ولتاژسینوسی قابل تحمل سمت فشار ضعیف ترانس با ولتاژ400 ولت برابر با 1.1kv است .
در قسمت Rated Current جریان های نامی اولیه وثانویه بر حسب آمپر درج می شود .
در قسمت Insulation Class کلاس عایقی کاغذ مورد استفاده در ترانس را مشخص می کند . معمولا در ترانس های روغنی کلاس عایق A ودر ترانس های خشک کلاس عایقی F یا H می باشد .
در قسمت Impedance Voltage (امپدانس اتصال کوتاه یا امپدانس ولتاژ ) یکی از پارامترهای اساسی طراحی ترانسفورماتور بوده وتوضیحات مربوط مربوط به آن مطابق ذیل می باشد .
امپدانس ولتاژ در ترانس های توزیع با توان نامی کمتر از 200KVA مقدار 4در صد و بیشتر از توان نامی 200KVA مقدار 6 درصد است .
در قسمت Short Circuit Current جریان اتصال کوتاه می باشد .
در قسمت Cooling Method نوع خنک کنندگی ترانس را نشان می دهد .اغلب ترانس های توزیع از نوع ONAN فاقد پمپ و فن می باشد .
در قسمت Short Circuit Duration حداکثر زمانی است که ترانس می تواند تحت اتصال کوتاه قرار گیرد بدون آنکه درجه حرارت متوسط سیم پیچی آن از مقدارمجازش تجاوز کند .
در قسمت Mass of Core & Winding در پلاک ترانس معمولا سه وزن حک می شود . که برحسب تن می باشد .
وزن اکتیو پارت (مجموعه وزن هسته وبوبینها وچهارچوب ) یا Mass of Core & Winding
وزن کل ترانس Total Weight
وزن روغن Oil Weight
در قسمت Max Ambient Temperature حداکثر دمای محیط . یعنی بیشترین دمای محل نصب ترانس است .
در قسمت Sea Level Altitude ارتفاع محل نصب ترانس از سطح دریا می باشد .
در قسمت Enclosure مشخص کننده درجه حفاظتی ترانس در مقابل پاشش آب و گرد وغبار
در قسمت Enviromental/Climatie/Fire behaviour Classes کلاس شرایط آب و هوائی، محیطی و رفتار در برابر آتش ترانسفورماتورهای خشک

درباره ابرمهندسی
بنام یزدان اینجانب محمدی هستم 12سال در زمینه برق فعالیت دارم ونسبت به این علم علاقه زیاد دارم وتمایل دارم که تجربیاتم را در خدمت کسانی که به این رشته علاقه مند هستند بگذارم امیدوارم که این آموزشات مفید باشند.....
نوشته های بیشتر از ابرمهندسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.