پنل خورشیدی

پانل :
هر پنل خورشیدی از تعداد زیادی سلول خورشیدی تشکیل شده است .
پنل های خورشیدی مهمترین قسمت نیروگاه خورشیدی هستند.که انرژی نورانی خورشید را به انرژی الکتریکی DC تبدیل میکنند.
یا به عبارتی تعدادی ماژول که به هم متصل شده اند . از اجتماع پانل ها آرایه به وجود می آیند .آرایه های فتوولتاییک به طور کلی به دو حالت سری یا موازی به هم متصل می شوند.
قسمت های مختلف پنل های خورشیدی:
۱- فریم (قاب)
اگرچه بعضی از انواع پنلهای خورشیدی بدون قاب هستند، معمولا قابهای فلزی برای تثبیت پنل خورشیدی و حفاظت از لایه بالای شیشه استفاده میشود.
با این حال، جایگزین کردن قابهای فلزی با پلیمرهای سبک از قبیل رزینهای پلیمری با دوام بالا، میتواند مزایای فراوانی برای تولید کنندگان خورشیدی به همراه داشته باشد. رزینهای پلیمری با ویژگیهایی از قبیل انعطافپذیری بیشتر در طراحی، وزن سبکتر و نصب آسانتر میتوانند منجر به کاهش هزینههای نصب شده و در عین حال مسائل مربوط به خوردگی در محیط را حل کنند.
۲- شیشه
یک لایه از شیشه کم آهن که به طور معمول به عنوان لایه بالایی پنل خورشیدی استفاده میشود که مقاومت مکانیکی آن را افزایش داده و از سطح فوقانی پنل خورشیدی در برابر آسیب های فیزیکی محافظت میکند و همچنین نور محیط را به سلولهای خورشیدی انتقال میدهد.
۳- انکپسولانت
در طولانی مدت از بخشهای حساس پنلهای خورشیدی حفاظت میکند. این لایه در واقع به عنوان لایه محافظ سلولهای خورشیدی می باشد..
۴- سلول خورشیدی
سلولهای کریستال- سیلیکونی نور خورشیدی را به جریان الکتریکی تبدیل می کنند. این جریان از طریق پورت خروجی به بیرون منتقل می شود.
۵- صفحه تحتانی
بک شیتها برای دوام دراز مدت پنلهای خورشیدی ضروری هستند. این صفحات پنل خورشیدی را در برابر UV، دما و رطوبت محافظت می کنند و همچنین برای ایمنی بیشتر بهصورت عایق الکتریکی بکاربرده میشوند.
۶- جعبه تقسیم
از سیمهایی که جریان الکتریکی تولید شده از پنل های خورشیدی را به اینورتور (جایی که جریان مستقیمDC به برق متناوبAC تبدیل میشود) منتقل میکند، محافظت میکند.
نحوه تشکیل پنل ها:
بر گرفته از کتاب طراحی نیروگاه خورشیدی از صفر تا صد.
درباره ابرمهندسی
بنام یزدان اینجانب محمدی هستم 12سال در زمینه برق فعالیت دارم ونسبت به این علم علاقه زیاد دارم وتمایل دارم که تجربیاتم را در خدمت کسانی که به این رشته علاقه مند هستند بگذارم امیدوارم که این آموزشات مفید باشند.....
نوشته های بیشتر از ابرمهندسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.